Schimbarea de sex, gratuită. Iată unde

127
Schimbarea de sex, gratuită. Iată unde - surgery-1432993732.jpg

Articole recomandate

Procedurile chirurgicale de schimbare de sex și tratamentele hormonale au devenit gratuite în Argentina, după aprobarea dată de Ministerul Sănătății din această țară a unei soluții de punere în aplicare a Legii cu privire la identitatea de gen, informează AFP.


"Acest lucru înseamnă că operațiile, dar și tratamentele hormonale care permit organismului să corespundă identității autopercepute fac parte din regimul de îngrijire obligatorie. Acestea vor fi acoperite de companiile mutuale, de spitale, de clinici publice și private", a declarat pentru AFP, Esteban Paulon de la federația argentiniană a persoanelor lesbiene, gay, bi și trans sexuale (FALGBT).

Această federație, precum și comunitatea homosexuală și asociația travestiților, trans sexualilor și transgenderilor din Argentina au salutat noile reglementări.

Legea cu privire la identitatea de gen a trecut în 2012 prin parlament, prevăzând crearea unei asemenea asigurări medicale, dar în absența reglementării, companiile mutuale și clinicile nu o respectau.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Martie 2015
Stire din Actual : Stare de alertă în Argentina
Joi, 12 Februarie 2015
Stire din Social : Cutremur de 6,7 grade!
Pagina a fost generata in 0.9288 secunde