Schengen: Bruxellesul propune posibilitatea reintroducerii controalelor la frontieră

215
Schengen: Bruxellesul propune posibilitatea reintroducerii controalelor la frontieră - frontieraaustria-1506604368.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a propus, ieri, modificarea regulilor în spațiul Schengen, care prevede posibilitatea reintroducerii controalelor la frontiere pentru o perioadă de până la trei ani, în anumite cazuri excepționale, pentru a face față unor amenințări precum terorismul, relatează AFP și Reuters.


Potrivit normelor actuale, controalele restabilite în cazul unei amenințări grave la adresa ordinii publice sau a securității unei țări nu pot depăși șase luni sau, în mod excepțional, doi ani în caz de haos la frontierele externe ale UE, cum s-a întâmplat în perioada de vârf a crizei migratorii.


Propunerea făcută de executivul UE survine în momentul în care controalele la frontiere în Germania, Austria, Danemarca și Norvegia urmează să expire până în luna noiembrie. Controalele au fost instituite în zona de liberă circulație ca parte a răspunsului Uniunii Europene la creșterea masivă a numărului de refugiați și migranți înregistrată în noiembrie 2015.


"Statele membre ar trebui să aibă posibilitatea de a acționa în situații excepționale, atunci când se confruntă cu amenințări grave", a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, într-un comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4873 secunde