SCANDALUL OUĂLELOR CONTAMINATE LOVEȘTE INDUSTRIA DULCIURILOR! PRODUSE RETRASE DE PE PIAȚĂ

427
SCANDALUL OUĂLELOR CONTAMINATE LOVEȘTE INDUSTRIA DULCIURILOR! PRODUSE RETRASE DE PE PIAȚĂ - oualedincomert1024x683-1503056520.jpg

Articole recomandate

Guvernul francez a prezentat o primă listă de produse retrase de la vânzare, deoarece conțin ouă contaminate cu insecticidul fipronil, în fruntea căreia figurează celebrele waffle (napolitane) fabricate în Olanda și care sunt comercializate de diferite mărci de distribuție, relatează EFE.


Ministerul francez al Agriculturii a dorit să explice într-un comunicat difuzat joi că nivelurile constatate de fipronil "nu reprezintă un risc pentru consumator, în raport cu referințele științifice", scrie Agerpres.

S-a precizat că deocamdată nu au fost identificate nici ouă, nici alte derivate în concentrații care să depășească "doza de referință acută", singura susceptibilă să provoace probleme grave în cazul consumului de produse contaminate.

Pe listă figurează 17 tipuri de waffle produse de mărcile Leclerc, Carrefour, Leader Price, Franprix, Systeme U, Monoprix și Casino.

La începutul acestei săptămâni ministrul agriculturii, Stéphane Travert, s-a angajat să anunțe, după realizarea testelor, "lista produselor contaminate conținând mărcile, numărul de lot și data punerii pe piață", în cazul în care este constatată o rată de contaminare superioară limitei autorizate.

Potrivit comunicatul Ministerului, controalele continuă la fermele de păsări, pentru a garanta că nu se folosește respectivul insecticid. La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Agriculturii estima că în Franța s-au vândut 250.000 de ouă contaminate cu fipronil, provenite din Olanda și Belgia.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4951 secunde