Scandalul închisorilor secrete ale CIA. Acuzații grave

181
Scandalul închisorilor secrete ale CIA. Acuzații grave - metode-1434173748.jpg

Articole recomandate

Procurorii polonezi acuză Statele Unite că le ignoră cererea de punere la dispoziție a versiunii complete a raportului care vizează metodele de tortură, practicate în închisorile secrete ale CIA. 


Raportul a fost prezentat parțial, în luna decembrie, de Comisia de informații a Senatului american. Mai exact, justiția poloneză a cerut raportul complet întrucât apreciază că, astfel, ar putea fi clarificate acuzațiile că CIA ar fi torturat suspecții de terorism ai organizației al-Qaida, într-o închisoare secretă despre care se crede că a existat într-o pădure din nordul Poloniei, într-o facilitate aparținând unui centru de instrucție al serviciilor secrete poloneze.


CEDO a hotărât, anul trecut, în luna iulie, că Polonia trebuie să plătească unui palestinian și unui saudit daune morale în cuantum de 100.000 de euro pentru fiecare, ca urmare a complicității autorităților de la Varșovia în reținerea și torturarea acestora de către serviciile secrete americane, în respectiva închisoare secretă din nordul Poloniei în anii 2002-2003, înainte ca acești suspecți de terorism să fie transferați la baza de la Guantanamo, unde sunt deținuți și în prezent. Guvernul de la Varșovia a înaintat recurs, dar decizia CEDO a fost menținută, astfel că Executivul polonez a fost nevoit în final să se conformeze, scrie realitatea.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6139 secunde