Scandalul Huawei. Marea Britanie, atentă la ce spun Statele Unite

305
Scandalul Huawei. Marea Britanie, atentă la ce spun Statele Unite - scandalul-1559585191.jpg

Articole recomandate

Marea Britanie acordă o atenție deosebită la ceea ce spun Statele Unite cu privire la riscurile de utilizare a dispozitivelor Huawei în rețeaua 5G și nu dorește să fie prea dependentă de o terță țară pentru anumite tehnologii, a declarat, ieri, secretarul de externe Jeremy Hunt, citat de Reuters. 


"Suntem foarte atenți la tot ce spun Statele Unite cu privire la aceste chestiuni", a afirmat Hunt pentru radioul BBC. "Cu siguranță vom asculta atent tot ceea ce spun ei", a insistat el. 


Administrația Trump, care a sancționat compania Huawei și a încercat să o blocheze să cumpere bunuri americane, le-a spus aliaților să nu-i folosească tehnologia și echipamentele 5G din cauza temerilor că acestea ar permite Chinei să spioneze comunicațiile și datele sensibile. 


"Nu am luat decizia finală, dar am spus de asemenea clar că luăm în considerare atât problemele tehnice - cum să ne asigurăm că nu există un «backdoor» pentru ca o terță țară să poată folosi 5G pentru a ne spiona - dar și problemele strategice care să asigure că nu suntem dependenți tehnologic de o terță țară pentru o tehnologie absolut vitală", a adăugat Hunt. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0866 secunde