Mai multe ştiri online:

Scandalul Huawei. Marea Britanie, atentă la ce spun Statele Unite

Ştire online publicată Marţi, 04 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Marea Britanie acordă o atenție deosebită la ceea ce spun Statele Unite cu privire la riscurile de utilizare a dispozitivelor Huawei în rețeaua 5G și nu dorește să fie prea dependentă de o terță țară pentru anumite tehnologii, a declarat, ieri, secretarul de externe Jeremy Hunt, citat de Reuters. 


„Suntem foarte atenți la tot ce spun Statele Unite cu privire la aceste chestiuni”, a afirmat Hunt pentru radioul BBC. „Cu siguranță vom asculta atent tot ceea ce spun ei”, a insistat el. 


Administrația Trump, care a sancționat compania Huawei și a încercat să o blocheze să cumpere bunuri americane, le-a spus aliaților să nu-i folosească tehnologia și echipamentele 5G din cauza temerilor că acestea ar permite Chinei să spioneze comunicațiile și datele sensibile. 


„Nu am luat decizia finală, dar am spus de asemenea clar că luăm în considerare atât problemele tehnice - cum să ne asigurăm că nu există un «backdoor» pentru ca o terță țară să poată folosi 5G pentru a ne spiona - dar și problemele strategice care să asigure că nu suntem dependenți tehnologic de o terță țară pentru o tehnologie absolut vitală”, a adăugat Hunt. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6839 secunde