Scandal pe bani publici în comuna Ostrov

1246
2

Articole de la același autor

30 de muncitori din comuna Ostrov au rămas cu buza umflată, după ce au lucrat timp de câteva luni la reabilitarea instalației de alimentare cu apă a localității. Angajatorul - Firma A&S Grup Contractor SRL, din municipiul Constanța - nu le-a mai plătit ultima chenzină.
De aproape două luni, cei 30 de oamenii tocesc pragul primarului Niculae Dragomir. Ei îi cer părintelui comunei să-i ajute să-și primească salariile restante. Ajunși la capătul răbdării, păgubiții au apelat, în final, la ziarul "Cuget Liber".

La drum, cu stângul
Din investigația noastră rezultă că licitația pentru reabilitarea instalației de alimentare cu apă a comunei Ostrov a fost câștigată de SC Construcții Hidrotehnice SA Iași. Firma respectivă a venit cu cel mai mic preț, oferindu-se să execute lucrarea pentru numai 22 de miliarde de lei vechi. SC Construcții Hidrotehnice Iași mai avea un șantier deschis în județul Constanța, la Techirgiol. Pentru că această subunitate nu putea să-și disipeze forțele, s-a apelat la subcontractorul A&S Grup Contractor SRL. Acesta din urmă a recrutat meseriași chiar din Ostrov și le-a încheiat contracte de muncă pe perioadă de terminată.
Lucrarea a început cu întârziere, în luna aprilie, povestește primarul și, în urmă cu o lună și jumătate - două, a fost stopată. Din întreaga investiție, de vreo 10 kilometrii de rețea de apă, s-a realizat doar 10 – 12%.

Nicio scuză
Decontarea lucrărilor s-a făcut în aceeași proporție. Primăria a achitat facturi în valoare de circa 3 miliarde lei vechi (și a oprit și o garanție de 20% din această sumă). Banii au fost virați companiei Construcții Hidrotehnice Iași, afirmă directorul economic Costel Moga. La rândul său, antreprenorul general a făcut plățile către A&S Grup Contractor SRL. Din banii respectivi, firma subcontractoare ar fi trebuit să achite salariile. De ce nu a făcut-o?
Am încercat să contactăm conducerea SRL-ului, dar fără succes. În schimb, primarul Niculae Dragomir a aflat că A&S Grup Contractor ar trece printr-un impas financiar de moment. Cel puțin așa i s-a spus de câte ori a contactat angajatorul. Cine știe, poate că acesta este adevărul! Poate că A&S Grup Contractor SRL - o firmă tânără, înființată în 2005 - are ceva probleme. Dar aceasta nu este o scuză să luase oamenii neplătiți, mai ales că a primit banii pentru munca lor, de la antreprenorul general.

Dilema primarului
A&S Grup Contractor SRL a provocat o adevărată criză. Nu este vorba doar de cei 30 de oameni, disperați că nu își mai primesc salariile restante, ci de întreaga comună. Prin întârzierea și stoparea lucrărilor, este pusă în pericol o investiție vitală pentru locuitorii din Ostrov. Primarul se află în dilemă. Ce decizie să ia? Conform contractului, lucrarea trebui să fie predată până pe data de 8 august. Este limpede că termenul nu va fi respectat. Pe 9 august, primăria poate rezilia con-tractul și pretinde penalizări usturătoare. Apoi, va trebui să organizeze o nouă licitație. Alte cheltuieli, alt timp pierdut. Există și soluția executării lucrărilor chiar de către antreprenorul general, care este o firmă cu mare experiență.

Ce-i de făcut?
Directorul economic Costel Moga a declarat că impasul în care se află investiția de la Ostrov se datorează subcontractorului, care s-a dovedit a fi o alegere greșită, dar și slabei comunicări dintre primărie și SC Construcții Hidrotehnice Iași. El a precizat că luni, 28 iulie, directorul tehnic al companiei se va prezenta la primărie, pentru a evalua situație și a stabili ce este de făcut. Antreprenorul general va executa lucrarea direct și o va finaliza cât mai repede a declarat Moga.
"Cuget Liber" a solicitat companiei Construcții Hidrotehnice Iași să achite restanțele salariale în locul subcontractorului și, apoi, să recupereze banii de la acesta sau din garanția oprită de primărie. Ziarul cere Inspectoratului Teritorial de Muncă să verifice activitatea A&S Grup Contractor SRL, modul în care această firmă respectă legislația muncii.
Afacerea de la Ostrov este făcută pe bani publici. Muncitorii, taxele și impozitele sunt plătiți din bani publici. Tocmai de aceea autoritățile statului au obligație să investigheze acest caz.

Comentează știrea

ケイトスペード バッグ ショルダー
6 septembrie 2014
ケイトスペード バッグ ショルダー

what would we find? Would you have a listing in Google? How about Google Places? Would their be reviews on your dealership? A Facebook Fan page or Twitter account? If you are most dealers ケイトスペード バッグ ショルダー http://www.dmwai.com/webalizer/kate-spade-10.html

クリスチャンルブタン ブーツ
6 septembrie 2014
クリスチャンルブタン ブーツ

you can still figure in an accident such as roll over accidents. Roll over accidents happen when a vehicle turns over on its side or roof. This is a result of turning too sharply while driving too fast. Sometimes it!?s just a case of recklessness when a driver suddenly turns without slowing his or her vehicle. Another cause would be when there are debris on the road and either the driver suddenly swerves to avoid the debris or the vehicle ran over objects on the road and rolls over as a result thereof. Wet condition of the road!?s surface is another thing. In all these roll over accidents クリスチャンルブタン ブーツ http://www.lamartcorp.com/modules/mod_menu/rakuten_cl_11.php

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7246 secunde