Scandal în Franța! Emmanuel Macron e acuzat că ținut ascunsă știrea despre prăbușirea unui avion

184
Scandal în Franța! Emmanuel Macron e acuzat că ținut ascunsă știrea despre prăbușirea unui avion - indiaachizitioneaza36deavioanede-1549546337.jpg

Articole recomandate

Mediapart scrie că un avion militar de tip Rafale s-a prăbușit la sfârșitul lunii ianuarie în Egipt, în timpul vizitei președintelui Emmanuel Macron la omologul său Abdel Fattah al-Sissi, iar autoritățile de la Cairo și Paris au trecut sub tăcere acest incident în urma căruia pilotul și-a pierdut viața.

Vizita lui Macron a fost una fructuoasă, de la Palatul Elysee anunțându-se semnarea unei avalanșe de contracte, în valoare de peste un miliard de euro. Între aceste contracte se numără și unul prin care Egiptul cupără de la francezi 12 avioane militare de tip Rafale. Potrivit Mediapart.fr, chiar în timpul negocierilor o tragedie s-a petrecut la baza aeriană de la Gabal al-Basur, situată la 100 km de Cairo.

Un avion Rafale EM02-9352, livrat de către Franța Forțelor Armate Egiptene la data de 4 aprilie 2017 s-a prăbușit, iar pilotul și-a pierdut viața. Mai mult, accidentul s-ar fi petrecut chiar sub ochii experților de la Dessault Aviation, firma producătoare a avioanelor Rafale.

Contactat în mai multe rânduri, ministerul francez al Apărării a refuza să confirme sau să dezmintă informația, pasând responsabilitatea omologilor egipteni, care, la rândul său, s-a abținut să comenteze. Totuși, mai multe informații despre accident au apărut și pe mai multe site-uri egiptene, pilotul mort fiind identificat ca Mohtady "Cobra" Shazly (foto), din corpul 203 Tactical Fighter Wing.

sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5489 secunde