Scandal diplomatic: Donald Trump, jignit de Ambasadorul Marii Britanii în SUA: "instabil, incompetent, inept"

188
Scandal diplomatic: Donald Trump, jignit de Ambasadorul Marii Britanii în SUA:

Articole recomandate

Londra a anunțat, ieri, deschiderea unei anchete asupra informațiilor apărute în presă din depeșe diplomatice în care ambasadorul britanic în SUA, Kim Darroch, ar fi afirmat, printre altele, că administrația lui Donald Trump este "ineptă" și "unică în disfuncționalitatea sa", informează Agerpres.


Citat într-un comunicat, șeful diplomației britanice, Jeremy Hunt, s-a distanțat de presupusele afirmații făcute de ambasadorul Kim Darroch.


"Este foarte important să spunem că ambasadorul și-a făcut munca sa de ambasador, cu alte cuvinte să predea rapoarte sincere și opinii personale despre ce se petrece în țara unde lucrează, nu opiniile guvernului britanic, nu opiniile mele", a declarat el.


"Continuăm să credem că, sub președintele Trump, administrația americană este în același timp foarte eficientă și cel mai bun prieten posibil al Marii Britanii pe scena internațională", a adăugat Jeremy Hunt, aflat în campanie pentru a deveni viitorul premier, al cărui nume va fi cunoscut la 23 iulie, potrivit Agerpres. 


Întrebat despre scurgerile de informații publicate de Mail on Sunday, președintele american a răspuns că ambasadorul Kim Darroch "nu a servit bine Marea Britanie". "Nu suntem mari admiratori ai acestui om", le-a spus el jurnaliștilor.
Potrivit Mail on Sunday, diplomatul britanic a afirmat că președinția lui Trump, pe care îl consideră "instabil și incompetent", este susceptibilă "să se prăbușească în flăcări" și "să se încheie în dizgrație" în memoriile și rapoartele sale transmise Londrei, potrivit Agerpres. 


"Nu credem cu adevărat că această administrație va deveni substanțial mai normală, mai puțin disfuncțională, mai puțin imprevizibilă, mai puțin divizată, mai puțin stângace și ineptă din punct de vedere diplomatic", scrie Kim Darroch într-unul din mesajele sale, potrivit Mail on Sunday.


Kim Darroch, 65 de ani, este unul dintre diplomații cei mai experimentați în post la Washington, unde a ajuns în ianuarie 2016, înainte de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Potrivit Mail on Sunday, telegramele intrate în posesia presei acoperă o perioadă care începe în 2017.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6548 secunde