Mai multe ştiri online:

Scandal din cauza unui camion cu 300 de cadavre la bord, folosit pe post de morgă

Ştire online publicată Joi, 20 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
foto: digi24.ro
Scandal din cauza unui camion cu 300 de cadavre la bord, folosit pe post de morgă - zyz3ptgwmczoyxnopwnimdawy2ewmzgz-1537445983.jpg
Un camion frigorific cu aproape 300 de cadavre la bord, a fost mutat dintr-un cartier sărac în altul, din cauza plângerilor locuitorilor față de mirosul pe care-l emana, în contextul în care criminalitatea în Mexic a ajuns să umple morgile, relatează AFP, citat de News.ro. 


Procurorul regional din orașul Guadalajara (vest) și medicul legist-șef, confruntați cu acumularea cadavrelor victimelor crimelor - a căror incinerare este interzisă de lege - au găsit această soluție în contextul unei morgi pline-ochi.

După publicarea unor înregistrări video cu acest camion încărcat cu 273 de corpuri și deupă indignarea care a urmat, ei au fost destituiți amândoi de autoritățile locale.

Morga din Guadalajara, al doilea cel mai important oraș din Mexic, a devenit neîncăpătoare, iar în așteptarea deschiderii unui loc care va permite îngroparea a 800 de persoane, corpurile în plus au fost puse în camion, care a fost parcat pe un teren viran într-un cartier sărac din oraș.

Atunci când locuitorii s-au plâns de mirosul pestilențial și de numeroasele muște atrase de camion, acesta a fost mutat în alt cartier sărac, ai cărui locuitori au protestat și ei.

Camionul a fost condus către instalații aparținând justiției, în centrul orașului.

Însă, între timp, presa a publicat imagini cu camionul deschis, cu stivele de cadavre în saci negri dinăuntru.

După ce Guvernul a desfășurat armata în lupta împotriva puternicelor carteluri de droguri, în 2006, Mexicul a înregistrat peste 200.000 de morți violente, dintre care 28.700 anul trecut - un record.

Sunt descoperite cu regularitate gropi comune cu zeci, iar uneori sute de cadavre, iar mai multe alte state se confruntă, de asemneea, cu probleme în privința locurilor în morgi, scrie digi24.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8263 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7263 secunde