Scandal de proporții declanșat de premierul polonez, pe tema Holocaustului

152
Scandal de proporții declanșat de premierul polonez, pe tema Holocaustului - scandal-1518961869.jpg

Articole recomandate

Primul ministru polonez, Mateusz Morawiecki, a stârnit un scandal, sâmbătă, vorbind despre autori evrei ai Holocaustului pentru a susține recenta lege controversată destinată să apere Polonia de acuzații privind complicitate cu naziștii la genocid, relatează France Presse.

Prezent la Conferința de securitate de la Munchen, Morawiecki a fost întrebat de un jurnalist israelian, Ronen Bergman, dacă ar fi pedepsit în Polonia în cazul în care ar relata istoria unor membri ai familiei sale, deportați după ce fuseseră denunțați Gestapoului de către vecini ai lor polonezi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Aceasta nu va fi pedepsit, nu va fi considerat criminal să se spună că au existat autori polonezi ai genocidului evreiesc, la fel cum au existat și autori evrei, autori ucraineni și germani", a declarat el. "Bineînțeles că nu vor exista urmăriri penale împotriva oamenilor care spun că au existat autori polonezi, pentru că ei au existat. Dar nu putem să amestecăm autori și victime pentru că aceasta ar fi o insultă adusă tuturor evreilor și tuturor polonezilor care au suferit atât de mult în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial", a adăugat șeful guvernului polonez. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4441 secunde