Scandal de amploare! WikiLeaks dezvăluie că CIA piratează toate dispozitivele electronice

222
Scandal de amploare! WikiLeaks dezvăluie că CIA piratează toate dispozitivele electronice - scandaldeamploare-1488982806.jpg

Articole recomandate

WikiLeaks a obținut o mulțime de instrumente ultrasecrete folosite de CIA pentru a sparge și obține acces la telefoane, aplicații de comunicare și alte dispozitive electronice, și a publicat documente cu privire la aceste programe, relatează Reuters. Scurgerea de informații cuprinde peste 8.700 de documente, scrie News.ro. WikiLeaks, un site specializat în publicarea de informații secrete condus de Julian Assange, afirmă că această publicare, marți, a documentelor despre instrumente de piratare este prima dintr-o serie de dezvăluiri provenind dintr-un set de date care include câteva sute de milioane de linii de cod și include "întreaga capacitate de piratare" a CIA.

Aceste documente dezvăluie, între altele, că CIA, în parteneriat cu alte agenții de informații americane și străine, a putut să spargă criptarea unor aplicații de mesagerie populare ca WhatsApp, Telegram și Signal.

Reuters nu a putut verifica imediat conținutul materialelor publicate.

"Noi nu comentăm cu privire la autenticitatea sau conținutul pretinselor documente (ale serviciilor de informații)", a declarat, citat într-un comunicat, un purtător de cuvânt al CIA, Jonathan Liu.

Un consultant în securitate cibernetică, care a lucrat pentru Guvernul american și care a solicitat protecția anonimatului din cauza caracterului sensibil al dezvăluirilor, a declarat că divulgarea pare să fie legitimă.

Oficiali americani au declarat că nu știu de unde ar fi putut WikiLeaks să obțină presupusele materiale CIA. O sursă guvernamentală a declarat că nu este la curent cu vreo anchetă recentă sau în curs cu privire la divulgarea acestui tip de materiale CIA.

WikiLeaks mai anunță că documentele respective arată că agenți operativi CIA au studiat cum să comită atacuri informatice și să preia controlul altor dispozitive decât computere și telefoane inteligente conectate la Internet.

Într-un caz, precizează WikiLeaks, personal american și britanic din cadrul unui program cunoscut sub numele de Weeping Angel, a dez-voltat căi de a prelua controlul unui televizor inteligent Samsung, pe care l-au făcut să pară oprit, când de fapt acesta înregistra conversațiile din cameră.

WikiLeaks a publicat în tranșe informații guvernamentale secrete și în trecut și a jucat un rol important în alegerile prezidențiale americane din 2016, dezvăluind e-mailuri interne aparținând unor oficiali de rang înalt din cadrul Partidului Democrat.

Servicii americane de informații cred că e-mailurile au fost furate de Rusia, în cadrul unei campanii cordonate de influențare coordonate vizând să o discrediteze pe candidata democrată Hillary Clinton și să-l ajute pe republicanul Donald Trump să obțină victoria în alegerile prezidențiale.

Moscova a respins aceste acuzații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3321 secunde