Șase plângeri penale au fost depuse pe numele procurorului Mădălina Hira

708

Articole de la același autor

Pe numele procurorului Mădălina Hira, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, există nu mai puțin de șase sesizări penale, cinci dintre ele venind din partea unor persoane cercetate în dosarul interlopilor (instrumentat de procuror, în 2008, și care privește conflictele de la Delfinariu și spitalul din Eforie). Amintim că situația procurorului Hira va fi analizată de Comisia de Disciplină din cadrul Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 3 martie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, procuror Luminița Poenaru, în anul 2008 au fost soluționate 25 de dosare în care au fost reclamați 41 de procurori, pentru infracțiuni de abuz în serviciu, în legătură cu modul de soluționare a cauzelor penale. În urma cercetărilor, cele 25 de dosare au fost soluționate prin neînceperea urmăririi penale.
Luminița Poenaru ne-a declarat că pe numele procurorului Mădălina Hira au fost înregistrate șase dosare penale. La data de 29 ianuarie a.c., cinci dintre ele au fost conexate și declinate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Toate aceste plângeri au fost depuse de persoane cercetate în dosarul nr. 9466/P/2008 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța (dosar ce privește scandalul dintre două grupări catalogate ca făcând parte din lumea interlopă constănțeană).
Amintim că, din toamnă, sesizările depuse împotriva procurorului Mădălina Hira au început să curgă la CSM.
CSM a dispus, așadar, trimiterea unei inspecții judiciare la Constanța, care a sesizat Comisia de Disciplină.
Aceasta a hotărât formularea acțiunii disciplinare, acuzațiile aduse procurorului Mădălina Hira fiind încălcarea art. 99 lit. a) și h) din Legea 303/2004.
Mai precis, la litera a) din Legea 303/2004 se spune: "constituie aba-tere încălcarea prevederilor legale referitoare la declarații de interese, avere, incompatibilități și interdicții", iar la litera h): "exercitarea func-ției cu nerespectarea normelor de procedură, cu rea-credință ori grave nelegalități".
Așadar, acuzații destul de grave, care arată că inspecția judiciară a constatat o serie de nereguli deosebite, odată ce a dispus trimiterea procurorului în fața Comisiei de Disciplină.
Acțiunea disciplinară are ca termen de judecată data de 3 martie 2009. Între timp, conform procedurii, procurorului constănțean i-au fost aduse la cunoștință toate acuzațiile. Mădălina Hira are dreptul să se apere, exact ca într-un proces, comisia de disciplină reprezentând "acuzarea".
CSM nu a făcut însă publice elemente din acțiunea disciplinară, pentru a nu fi afectată procedura judiciară în curs de desfășurare și pentru asigurarea unui proces echitabil.
Se pare că toate problemele procurorului Mădălina Hira au apărut în urma dosarului instrumentat de ea privind anumite reglări de conturi între două grupuri infracționale cunoscute din Constanța. Ne referim la bătăile dintre grupul "Spaniolu’" și "Frații", din vara anului trecut, care au început la Delfinariu și au continuat apoi la Spitalul de la Eforie.
Procurorul Mădălina Hira se află într-un "război" deschis și cu anumiți avocați constănțeni (din cadrul cărora a făcut și ea parte până nu demult), aplicând adesea amenzi usturătoare pentru diferite abateri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9598 secunde