Sașe persoane bănuite că plănuiau un atac împotriva președintelui Emmanuel Macron, arestate

121
Sașe persoane bănuite că plănuiau un atac împotriva președintelui Emmanuel Macron, arestate - e15ebf1bb0af422fc600e9a29446ee5b-1541510533.jpg

Articole recomandate

Șase persoane au fost arestate în cadrul unei anchete preliminare privind un presupus plan de atacare a președintelui francez Emmanuel Macron, a relatat marți canalul francez BFM TV, care citează un oficial apropiat de acest dosar, scrie Agerpres.


Sursa citată a declarat că cele șase persoane arestate marți dimineață de serviciile de securitate franceze sunt membri ai extremei drepte, dar informația nu a fost confirmată dintr-o sursă independentă.

''Această anchetă vizează un proiect, imprecis și slab definit în acest stadiu, de acțiune violentă'' contra lui Emmanuel Macron, a precizat oficialul citat.

Operațiunea de dejucare a acestui plan a fost desfășurată de Direcția generală a securității interne (DGSI) în departamentele Isere (sud-est), Ille-et-Vilaine (vest) și Moselle (est). Această anchetă preliminară a fost lansată de Parchetul din Paris.

Într-un interviu publicat duminică, Emmanuel Macron a avertizat în legătură cu amenințarea reprezentată de mișcările de extremă dreapta din Europa, subliniind că reacția slabă din anii '30 a fost cea care a deschis calea către ascensiunea lui Hitler în Germania și a lui Mussolini în Italia, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3393 secunde