Șase morți în urma incendiilor forestiere, în Chile

174
Șase morți în urma incendiilor forestiere,  în Chile - incendiuchile-1485436566.jpg

Articole recomandate

Autoritățile chiliene au anunțat, ieri dimineață, că șase persoane și-au pierdut viața, după ce incendii masive de pădure au cuprins partea centrală a țării. Printre victime se numără patru pompieri, precum și doi polițiști descoperiți în râul Maule, transmite BBC.

Statele Unite au împrumutat autorităților locale o aeronavă Boeing 747 pentru a lupta împotriva celor mai grave incendii forestiere înregistrate în ultimele decenii în Chile.

De asemenea, executivul chilian a fost nevoit să declare stare de urgență la sud de metropola Santiago.

Reprezentanții companiei care administrează fondul forestier au susținut că peste 238.000 de hectare de pădure au fost afectate de ultimele incendii, care par că se extind rapid.

Un pompier și-a pierdut viața în urmă cu o zi, după ce s-a blocat în timp ce ajuta o familie să scape cu viață dintr-o locuință din Constitucion, informează news.ro.

Alți trei pompieri și-au pierdut viața în ultima săptămână, iar alți trei au fost răniți. De asemenea, peste 4.000 de persoane au fost evacuate.

Aeronava Boeing 747 poate căra de 22 de ori mai multă apă și substanțe de încetinire a flăcărilor decât avioanele folosite în mod normal de autoritățile din Chile.

De asemenea, toate costurile pentru utilizarea aeronavei sunt acoperite de Fundația Familiei Walton, creată de fondatorii Walmart.

Președinta Chile, Michelle Bachelet, a cerut ajutorul inclusiv omologului său francez, Francois Hollande, aflat în vizită în Santiago.

Autoritățile chiliene au solicitat intervenția unor avioane și elicoptere din Statele Unite, Canada, Mexic, Argentina, Brazilia, Uruguay și Peru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Cutremur de 6,4 grade!
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015
Stire din Actual : Cutremur de 6,8 grade în Chile
Pagina a fost generata in 0.3269 secunde