Șase jurnaliști au fost răpiți în Afganistan

136
Șase jurnaliști au fost răpiți în Afganistan - talibans955123001-1567941247.jpg

Articole recomandate

Șase jurnaliști care lucrează pentru organizații media private și guvernamentale au fost răpiți de talibani, în estul provinciei Paktia din Afganistan.


Reporterii, care lucrează pentru companii de știri, radio și TV, care difuzează știri locale în limbile Pashto și Dari, au fost răpiți în timp ce călătoreau vineri împreună din provincia vecină Paktika în Paktia pentru a participa la un workshop media.

"Încercăm să negociem eliberarea lor cu talibanii", a declarat Abdullah Hasrat, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Paktia.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a confirmat răpirea a șase jurnaliști de către luptătorii lor, dar a spus că vor fi eliberați în curând.


"Da, mujahedinii noștri (luptători) i-au răpit din greșeală", a spus Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al grupării de insurgenți extremiști.


"În prezent serviciile mobile nu funcționează, dar vor fi eliberați imediat ce vom stabili contactul cu comandantul local", a spus el.

Afganistanul a fost în 2018 țara în care au murit cei mai mulți jurnaliști, 13, conform Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7624 secunde