Sarkozy, retrimis în judecată pentru depășirea cheltuielilor de campanie în 2012

242
2
Sarkozy, retrimis în judecată pentru depășirea cheltuielilor de campanie în 2012 - nicolassarkozy-1486473088.jpg

Articole recomandate

Justiția franceză a dispus retrimiterea în judecată a fostului președinte de dreapta Nicolas Sarkozy și a 13 protagoniști în ancheta privind cheltuielile acestuia de campanie înainte de alegerile prezidențiale din 2012, implicând un sistem vast de facturi false, informează AFP. 


Sarkozy, care s-a retras din politică în noiembrie, după eșecul său în alegerile primare ale dreptei franceze în perspectiva alegerilor prezidențiale din primăvară, a fost retrimis în judecată pentru finanțarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012.
 
Justiția îl acuză că a depășit cu bună știință limita cheltuielilor permise de lege, fixată la 22,5 milioane de euro. 


"Judecătorul de instrucție, primul sesizat în dosar, Serge Tournaire, a ordonat vinerea trecută retrimiterea cazului în instanță penală", a indicat sursa judiciară. 


Un alt judecător nu a semnat însă ordinul, un element de care ar putea profita Nicolas Sarkozy pentru a contesta retrimiterea sa în judecată.


În afară de Nicolas Sarkozy, judecătorul a dispus retrimiterea în instanță a altor 13 persoane, inclusiv foste cadre ale partidului său, pentru fals sau de uz de fals, abuz de încredere, ascundere, escrocherie sau complicitate și complicitate la finanțarea ilegală a campaniei.


Comentează știrea

cetatean FR
8 februarie 2017
SARKO, SARCO

TE-A CAM MANCAT IN POPONEATA CAT AI FOST PRESEDINTE. AI CAM FACUT CE AI VRUT SI AI CAM UITAT DE POPOR. CARLITA ERA MAI IMPORTANTA. VEZI CA SI EVREU-UNGUR O POTI DA IN BARA. TAICATU S-A DESCURCAT MAI BINE FARA POLITICA. SI AM SENZATIA CA TE CAM AJUNG BLESTEMELE CELOR LA CARE LE-AI SUFLAT NEVESTELE, IN SPECIAL JAQUES MARTIN, PE CARE L-AI CASATORIT PE VTRMEA CAND ERAI PRIMAR LA NEUILLY S/S SI IN TIMPUL CELEBRARII CASATORIEI TI-AI JURAT CA SOTIA LUI O SA FIE A TA. ERATI PRIETENI. AI FOST CAM CURVULITA IN VIATA TA. ACUM A VENIT FACTURA.

eugen
15 februarie 2017
muammar

surplusul de banii cheltuiti in campanie erau de la raposatul MOAMMAR GEDDAFI care te-a sponsorizat si caruia drept multumire iai luat capul ,am senzatia ca te cam ajung blestemele

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6606 secunde