Sarkozy, declarații disperate: "În Franța sunt prea mulți imigranți"

341
Sarkozy, declarații disperate:
Președintele francez Nicolas Sarkozy, care încearcă să obțină un nou mandat în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, de sâmbătă și duminică, a făcut o nouă tentativă de a atrage alegătorii de extremă-dreapta.

Într-un interviu acordat unui post francez de radio înainte de un miting preelectoral, Sarkozy a declarat că, din punctul său de vedere, numărul imigranților din Franța este prea mare.

"Sistemul nostru de integrare nu funcționează. De ce? Pentru că, chiar și înainte de a reuși în a integra imigranți acceptați deja, noi străini ajung în Franța", a spus actualul lider de la Elysee, potrivit NewsIn. El a subliniat, însă, că nu susține o "Franță închisă, cu imigrație zero".

În primul tur de scrutin, din 21-22 aprilie, Sarkozy a obținut 27,18% din voturi, fiind devansat de principalul său rival, socialistul Francois Hollande (28,63% din voturi).

Pe a treia poziție, cu un număr impresionant de voturi, a fost candidata extremei-drepte, Marine Le Pen, din Frontul Național, care a obținut 17,9% din sufragii.

Voturile celor care au ales Frontul Național ar urma să fie decisive pentru Sarkozy în al doilea tur de scrutin. Cu atât mai mult cu cât rivalul său socialist poate conta pe voturile obținute de candidatul comunist Jean-Luc Melenchon - 11,1% din sufragii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0781 secunde