Șapte morți și zece răniți, printre care patru străini, într-un atac la Kabul

110
Șapte morți și zece răniți, printre care patru străini, într-un atac la Kabul - 62074391-1573638780.jpg
Cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte zece, printre care patru străini, au fost rănite în urma exploziei unei mașini-capcană la Kabul, miercuri dimineața, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, informează AFP.

Explozia a avut loc la orele locale 07:25 (02:55 GMT) în sectorul PD15 (nord), nu departe de sediul Ministerului de Interne, a spus acesta. El a precizat că atacul, comis cu ajutorul unui "microbus încărcat cu explozivi a vizat o firmă de securitate străină denumită GardaWorld".

"Șapte dintre concetățenii noștri au fost uciși și zece persoane, dintre care patru străini ai firmei de securitate, au fost răniți", a spus el, fără a precizat naționalitatea membrilor GardaWorld.

Unul dintre cei uciși era "un elev de 13 ani care se ducea la școală", a subliniat ministrul de interne în exercițiu, Massoud Andarabi, în timpul unei conferințe de presă.

O altă sursă de la același minister a afirmat inițial că mașina a vizat un convoi de vehicule guvernamentale pe o arteră principală.

Atentatul, survenit la oră de vârf, nu a fost revendicat deocamdată.

Acest atentat a survenit în condițiile în care președintele afgan Ashraf Ghani a anunțat marți eliberarea a trei prizonieri talibani de rang înalt într-un aparent schimb cu doi profesori străini reținuți ostatici de insurgenți din 2016, gest care ar putea avea importante urmări pentru procesul de pace.

Printre cei trei prizonieri talibani figurează Anas Haqqani, fiul fondatorului rețelei Jalaluddin Haqqani, o importantă ramură a rebeliunii talibane și autorul a numeroase atacuri împotriva autorităților de la Kabul și a aliaților săi din NATO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8806 secunde