Cutremurul din Turcia

Șansele de a găsi supraviețuitori sunt minime

569
Șansele de a găsi supraviețuitori sunt minime - cutremurturcia-1319551363.jpg
Speranțele de a găsi supraviețuitori după cutremurul din Turcia se diminuează de la oră la oră la Van, unde echipele de salvare nu reușesc să găsească decât cadavre.

"I-am găsit leagănul", afirmă, copleșit, un bărbat în vârstă de 34 de ani în fața unei clădiri de șapte etaje care s-a prăbușit. Nepotul său, în vârstă de nouă luni, zace alături de tatăl lui printre dărâmături, la fel ca alte aproximativ 20 de persoane încă blocate printre ruine.

"Dacă vrea Dumnezeu, va fi găsit în viață", a declarat el, fără să înceteze să îi fixeze pe membrii echipelor de salvare care au scos deja șapte cadavre din clădire.

La aproape 48 de ore de la cel mai puternic cutremur produs în Turcia după 1999, aproximativ 100 de cadavre au fost scoase de sub dărâmăturile clădirilor din Van, reședința provinciei cu același nume, situată la doar 19 kilometri sud-vest de epicentrul seismului cu magnitudinea de 7,2.

"Am extras astăzi (n.r. - ieri) cadavrul unui cuplu care a murit îmbrățișat", povestește, emoționat, unul dintre membrii echipelor de salvare.

Acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după ce au fost descoperite trupurile neînsuflețite ale unei mame și fiicei sale care încercaseră să se refugieze în spatele canapelei lor.

În opinia echipelor de salvare, nu există îndoială că bilanțul ar fi fost mai mare dacă seismul nu s-ar fi produs duminică la ora 13.41 (13.41 ora României), când multe persoane erau plecate de acasă. Luni seara, bilanțul provizoriu al cutremurului era de 272 de morți și peste 1.300 de răniți.

"Speranța de a găsi supraviețuitori s-a micșorat acum", oftează Emrah Erbek, un tânăr în vârstă de 23 de ani, voluntar ca alte câteva zeci. "Am muncit fără încetare de 48 de ore", a declarat el, cu hainele murdare de praf și noroi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2011
Stire din Actual : Gaddafi a fost îngropat în deșert
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Sclave sexuale în Europa
Pagina a fost generata in 0.2762 secunde