€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:
Donald Trump, după summitul cu Kim Jong Un, încheiat fără acord:

„Sancțiunile împotriva Phenianului rămân în vigoare!”

Ştire online publicată Vineri, 01 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele american Donald Trump a declarat, ieri, după summitul cu Kim Jong Un de la Hanoi încheiat brusc, că liderul nord-coreean a fost dispus să renunțe la unele dintre centrele nucleare ale țării sale, „dar nu la cele pe care le-am dorit noi”, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


„Din acest motiv, nu am putut renunța la toate sancțiunile”, a spus Donald Trump, după summitul de două zile cu Kim Jong Un, care s-a încheiat fără semnarea unui acord privind denuclearizarea Coreii de Nord. 
„Am simțit amândoi că nu era un lucru bun să semnăm ceva. Uneori trebuie să vorbești, iar acesta a fost un astfel de moment”, a adăugat el. 


Trump a mai precizat că sfârșitul summitului cu Kim a fost extrem de amical. „Ne înțelegem bine. Există o căldură între noi și sper că aceasta va rămâne. Cred că lucrurile vor merge”, a spus el. 
Trump a subliniat de asemenea că nu este necesar să se adopte sancțiuni suplimentare împotriva Coreii de Nord. 
„Nu trebuie să vorbim de extinderea sancțiunilor. Există mulți oameni formidabili în Coreea de Nord care trebuie la rândul lor să trăiască”, a adăugat liderul de la Casa Albă. 


Trump a explicat că discuțiile s-au blocat în privința chestiunii sancțiunilor economice impuse Coreii de Nord din cauza programelor nuclear și de rachete balistice ale acesteia. 


„Mi-ar fi plăcut să mergem mai departe”, a spus el, dând totuși asigurări că Phenianul nu își va relua testele nucleare. „Liderul nord-coreean a declarat că nu va mai testa rachete balistice sau orice ar avea o legătură cu chestiunea nucleară”, a dat asigurări Trump. 


Cel de-al doilea summit dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat brusc, ieri, la Hanoi, fără un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord. 
„Cei doi lideri au discutat diverse mijloace de a avansa în privința denuclearizării și conceptelor de resort economic”, a precizat inițial, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. „Nu s-a ajuns la niciun acord de această dată, dar echipele lor sunt nerăbdătoare să se întâlnească în viitor”, a adăugat ea.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7281 secunde