Sancțiunile economice impuse Rusiei pentru că a anexat Crimeea în 2014 se extind!

204
Sancțiunile economice impuse Rusiei pentru că a anexat Crimeea în 2014 se extind! - 1-1592498225.jpg

Articole recomandate

Statele membre ale Uniunii Europene au căzut de acord asupra extinderii cu un an a sancțiunilor economice impuse Rusiei pentru că a anexat Crimeea în 2014, informează Digi24.


Astfel, sunt blocate anumite exporturi și importuri din Crimeea și li se interzice companiilor cu sediul în UE să investească și să ofere servicii turistice în peninsula din Marea Neagră.


"UE nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului de către Federația Rusă și continuă să condamne această încălcare a dreptului internațional", se spune într-un comunicat de presă al blocului european, citat de AFP.


UE a impus progresiv sancțiuni din 2014, ca răspuns la sprijinul Moscovei pentru separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei și la anexarea peninsulei Crimeea. Au fost puse în aplicare trei seturi de sancțiuni: interzicerea tuturor investițiilor europene în Crimeea și Sevastopol, o listă neagră a personalităților și companiilor acuzate că participă la destabilizarea Ucrainei și sancțiuni economice împotriva Rusiei. Aceste sancțiuni economice afectează băncile, companiile de apărare și companiile petroliere și interzic europenilor să investească în Rusia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7822 secunde