Salvați Copiii atrage atenția asupra unei noi crize umanitare în Somalia

148
Salvați Copiii atrage atenția asupra unei noi crize umanitare în Somalia - salvati-1558646941.jpg

Articole recomandate

Organizația neguvernamentală Salvați Copiii a atras atenția, miercuri, comunității internaționale asupra unei noi crize umanitare în Somalia, unde peste un milion de copii vor suferi de malnutriție din cauza secetei dacă nu vor fi luate măsuri, relatează AFP. 
"Știm ce se va întâmpla. Știm de asemenea că vor fi copii printre victime dacă nu vom acționa imediat", a precizat într-un comunicat directorul Salvați Copiii în Somalia, Timothy Bishop. "Comunitatea internațională trebuie să acționeze și să lucreze cu autoritățile locale pentru a face astfel încât copiii și familiile lor să aibă suficientă mâncare", a adăugat el. 
Aproape două milioane de somalezi au nevoie disperată de hrană și sute de mii de copii suferă deja de malnutriție din cauza secetei care afectează țara. 
"Dată fiind perioada de secetă care va veni, patru milioane de persoane vor suferi de malnutriție, dintre care 1,2 milioane de copii sub cinci ani", a atras atenția Salvați Copiii. 
Cercetări efectuate de Salvați Copiii în regiunea Puntland, în nord-estul Somaliei, au demonstrat că doar un copil din patru are suficientă mâncare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3953 secunde