€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

S-a dat victimă a atentatelor din 13 noiembrie 2015 și a ajuns la închisoare

Ştire online publicată Joi, 18 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
O tânără pariziană, în vârstă de 33 de ani, Alexandra Damien, care a recunoscut că s-a dat drept victimă a atentatelor jihadiste de la 13 noiembrie 2015, a fost condamnată, la Paris, la doi ani de închisoare - dintre care șase luni cu executare după ce a fost găsită vinovată de escrocherie și mărturie falsă.

Tribunalul corecțional a stabilit ca în cele 18 luni de pedeapsă cu suspendare tânăra să fie supusă unui control judiciar. Ea a fost judecată deoarece a escrocat Fondul de garanție a victimelor terorismului și altor infracțiuni penale (FGTI) cu 20.000 de euro, dar și Asociația franceză a victimelor terorismului (AFVT), prin intermediul căreia a beneficiat de un sejur terapeutic într-un hotel în Normandia.

„Justiția arată că poate fi inteligentă”, a declarat avocatul Alexandrei Damien, William Bourdon, care a salutat o „hotărâre echilibrată, moderată”. Potrivit avocatului, această hotărâre „ține cont de apărarea” Alexandrei Damien, de „mărturiile ei curajoase și în același timp demonstrația faptului că lăcomia nu era linia sa roșie”, potrivit news.ro.

Parchetul a cerut să fie condamnată la 18 luni de închisoare cu executarea, insistând asupra unui dosar „marcat de lăcomia” al celei care s-a adresat de zece ori Fondului de Garantare. În cursul procesului, pe 2 octombrie, tânăra a mărturisit în lacrimi că este „vinovată” și a spus că „își cere scuze”. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7127 secunde