Rușii s-au grăbit să cumpere toate telefoanele iPhone din magazine. Vezi motivul

397
Rușii s-au grăbit să cumpere toate telefoanele iPhone din magazine. Vezi motivul - apple-1453473857.jpg

Articole recomandate

Retailerii din Rusia au anunțat că au rămas fără telefoane iPhone după ce consumatorii s-au grăbit să le achiziționeze, transmite Bloomberg citată de Agerpres.

Rușii se tem că prețurile vor fi ajustate pentru a reflecta deprecierea record a rublei în raport cu dolarul.

"Ne confruntăm cu lipsa celor mai simple modele iPhone 6 deoarece nu am putut face față cererii luna aceasta, în special în ultimele două zile, când declinul rublei a stimulat vânzările", a declarat Maria Zaikina, purtător de cuvânt al retailerului Svyaznoy, care deține peste 2.800 de magazine în Rusia.

Rubla s-a depreciat în ultimele zile până la un nivel minim record față de dolar, din cauza declinului prețului țițeiului, principalul produs de export al țării, și a sancțiunilor impuse Moscovei de statele occidentale. Miercuri, moneda Rusiei a scăzut cu 1,8%, la 80,156 ruble pentru un dolar - depășind precedentul nivel minim record înregistrat în 16 decembrie 2014, de 80,10 ruble pentru un dolar, care a forțat Banca Centrală a Rusiei să majoreze de urgență rata dobânzii. Joi, moneda s-a tranzacționat la 86 ruble pentru un dolar, față de 61 ruble pentru un dolar, în octombrie 2015.

Grupul american Apple permite retailerilor din Rusia să vândă cu discount modele mai vechi iPhone pentru a stimula cererea, afectată de recesiune.

Declinul rublei în 2014 a determinat clienții să achiziționeze masiv produse electronice și alte dispozitive, în timp ce retailerii au încercat să mențină stabile prețurile în ruble.

"Unele magazine nu mai au modele iPhone 6 cu 64 gigabiți deoarece cererea a depășit așteptările noastre. Cererea pentru iPhone și MacBooks a fost în creștere în ultimele două zile din cauza declinului rublei", a declarat Lyudmila Semushina, purtător de cuvânt al retailerului re:Store. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2639 secunde