Rușii au sărbătorit Bătălia de la Stalingrad. Jumătate de milion de oameni, la mitingurile patriotice

173
Rușii au sărbătorit Bătălia de la Stalingrad. Jumătate de milion de oameni, la mitingurile patriotice - rusii-1517746075.jpg

Articole recomandate

Aproximativ o jumătate de milion de oameni s-au reunit, sâmbătă, în întreaga Rusie pentru a da dovadă de unitate și a-și manifesta patriotismul cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfrângerea forțelor naziste în Bătălia de la Stalingrad,

scrie agenția Xinhua, consultată de Agerpres.

Mitingurile "Rusia în inima mea" au avut ca scop și să arate sprijinul populației față de operațiunea militară rusă din Siria și față de atleții ruși care participă, începând de săptămâna aceasta, la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Ministerul de Interne a anunțat că la mitinguri au participat 520.000 de oameni din 129 de orașe.

Orașul din sudul Rusiei cunoscut cândva drept Stalingrad, în prezent Volgograd, a marcat, vineri, 75 de ani de la una dintre cele mai sângeroase lupte din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, încheiată cu victoria critică a sovieticilor asupra naziștilor.

"Prin comparație cu ceea ce au avut de suferit soldații sovietici în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, sancțiunile occidentale din zilele noastre împotriva Rusiei sunt ușor de îndurat", a declarat Valeri Fadeiev, șeful camerei civice a Federației Ruse, organism cu atribuții de supraveghere. El le-a spus celor circa 60.000 de demonstranți din Moscova: "Nu ne temem deloc de aceste sancțiuni".

Fadeiev a salutat faptul că atleții ruși pot acum concura la Jocurile de la PyeongChang. "Dreptatea este de partea noastră", a declarat el, citat de TASS.

Surse oficiale au declarat că circa 12.000 de persoane au luat parte la un miting similar în Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al țării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3827 secunde