Rusia: Zeci de arestări la un marș naționalist în Moscova

156
Rusia: Zeci de arestări  la un marș naționalist în Moscova - rusiamars-1509882024.jpg

Articole recomandate

Poliția rusă a efectuat, sâmbătă, la Moscova, zeci de arestări în timpul tradiționalei defilări anuale a ultranaționaliștilor, în marea lor majoritate adversari ai președintelui Vladimir Putin, informează AFP.

Acest "Marș rus" fusese autorizat, însă poliția le-a interzis organizatorilor să-și afișeze pancartele, din cauza sloganurilor considerate necorespunzătoare, de genul "Putin este un hoț" sau "Libertate pentru deținuții politici". În replică, organizatorii au anulat mitingul, iar participanții care nu trecuseră încă de detectoarele de metale instalate de poliție au început să fie reținuți. 

La miting se strânseseră circa 300 de persoane, potrivit unui reporter al AFP, în timp ce poliția a estimat la 200 numărul participanților. Cel puțin 30 de persoane au fost reținute, potrivit unei surse polițienești, citată de agenția TASS.

La rândul său, principalul oponent al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, a reunit mii de oameni la un miting desfășurat într-un mare magazin de mobilă, din orașul siberian Irkuțk, după ce autoritățile locale i-au interzis să-și convoace susținătorii în centrul urbei, transmite EFE. 

Potrivit organizatorilor mitingului, circa 3.000 de oameni s-au înghesuit în spațiul comercial, iar alte 1.000 de persoane au rămas pe afară. Primăria din Irkuțk, unul dintre principalele orașe din Siberia de Est, a susținut că la miting au luat parte doar circa 700 de persoane, în ciuda faptului că imaginile difuzate de mediile locale dovedeau că participarea a fost mult mai semnificativă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.481 secunde