Rusia vrea să trimită BOMBARDIERE cu rază lungă de acțiune în apropierea granițelor SUA

148
Rusia vrea să trimită BOMBARDIERE cu rază lungă de acțiune în apropierea granițelor SUA - h1-1415884236.jpg

Articole recomandate

Rusia intenționează să trimită bombardiere cu rază lungă de acțiune în misiuni de patrulare în Golful Mexic și Caraibe, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, pe fondul tensiunilor cu Occidentul cu privire la criza din Ucraina, relatează CNN. Misiunile, care vor include și vestul Atlanticului, dar și estul Pacificului, ar urma să se desfășoare în apropierea apelor teritoriale ale Statelor Unite.

"În situația actuală, trebuie să menținem prezența militară atât în vestul Atlanticului și estul Pacificului, cât și în Caraibe și Golful Mexic", a subliniat ministrul rus. Serghei Șoigu a mai afirmat miercuri că bombardierele ruse vor desfășura misiuni de patrulare de-a lungul granițelor Rusiei și deasupra Oceanului Arctic. În plus, Rusia va consolida măsurile de securitate în Crimeea, peninsula anexată în luna martie, a anunțat Serghei Șoigu. "Decizia are legătură cu situația din Ucraina, cu alimentarea sentimentului antirus din partea NATO și în urma consolidării prezenței militare străine în apropierea granițelor noastre", a declarat ministrul rus al Apărării. "În acest condiții, formarea unor forțe militare deplin pregătite în peninsula Crimeea reprezintă o prioritate", a adăugat el.

Anunțul ministrului rus al Apărării intervine în condițiile în care avioanele NATO au interceptat recent mai multe aeronave ruse în spațiul aerian al unor state membre ale Alianței Nord-Atlantice.

În timpul Războiului Rece, avioanele ruse desfășurau periodic misiuni de patrulare în apropierea granițelor maritime ale Statelor Unite, dar zborurile au fost anulate după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Actual : CNN își încetează emisia în Rusia
Duminică, 09 Noiembrie 2014
Stire din Actual : VIDEO. Obama, ucis! Ce transmite CNN
Pagina a fost generata in 1.1124 secunde