€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Rusia va urgenta livrarea rachetelor S-400 către Turcia

Ştire online publicată Joi, 05 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat, la Ankara, că țara sa va urgenta livrarea sistemelor ruse apărare antiaeriană S-400 comandate de Turcia, relatează AFP.

„Am discutat despre realizarea contractului pentru livrarea de S-400. Am luat decizia să urgentăm livrările acestor sisteme de apărare”, a declarat șeful statului rus în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Liderul de la Ankara a apărat decizia țării sale de a cumpăra aceste rachete, o decizie care a suscitat rezerve și critici printre aliații Turciei din cadrul NATO din cauza incompatibilității cu sistemele de apărare ale Alianței Nord-Atlantice.

„În legătură cu aceste S-400, este o decizie care aparține Turciei. Am încheiat un acord privind sistemele S-400, am închis acest dosar, este o afacere încheiată”, a spus el.

În septembrie, Erdogan a anunțat că Moscova și Ankara au semnat un contract pentru achiziționarea acestor sisteme de apărare antiaeriană, iar în decembrie, un consilier al președintele Vladimir Putin a informat că acordul a fost finalizat.

Anunțul acestui contract a fost perceput ca o manifestare a revoltei președintelui turc, pe fondul gravelor tensiuni cu mai mulți lideri europeni și cu Statele Unite. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8692 secunde