Vladimir Putin, declarații după summitul de la Paris privind Ucraina:

"Rusia va face tot ce depinde de ea pentru încetarea conflictului"

145

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a salutat, luni, summitul de la Paris privind Ucraina drept un "pas important" spre o dezescaladare și "fără îndoială" o dezghețare, adăugând că "Rusia va face tot ce depinde de ea pentru încetarea conflictului", relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


"Procesul se dezvoltă în direcția bună, deoarece au existat schimburi de prizonieri, pentru că am ajuns la o dezangajare în trei puncte cheie și pentru că ne-am regăsit în acest format Normandia", a declarat președintele Vladimir Putin după acest summit la Paris cu omologii săi din Ucraina, Franța și Germania. 


La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat regretul că au fost obținute rezultate "puține" privind războiul cu separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei în cursul summitului de la Paris. 


"Au fost abordate multe probleme, omologii mei au spus că este un rezultat foarte bun pentru o primă întâlnire. Pentru mine, o spun sincer, este foarte puțin: aș dori să rezolv mai multe probleme", a spus el în cadrul unei conferințe de presă la încheierea acestui summit privind Ucraina în formatul Normandia (Franța, Germania, Rusia, Ucraina). 


XXX 
Vladimir Putin și Volodimir Zelenski au convenit să lucreze pentru retragerea de trupe din trei zone disputate până la sfârșitul lunii martie. 


Părțile sunt de acord cu privire la "obiectivul de a proceda la o dezangajare a forțelor și echipamentelor până la sfârșitul lunii martie 2020", se arată în declarația comună. 
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat un schimb al tuturor prizonierilor cu separatiștii pro-ruși prevăzut înainte de sfârșitul anului. 


Părțile "vor contribui la eliberarea reciprocă înainte de 31 decembrie a persoanelor deținute potrivit principiului «toți tuturor împotriva tuturor»", a declarat Zelenski în cadrul unei conferințe de presă comune cu Putin și cu șefii de stat francez și german. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2871 secunde