Rusia trimite o nouă navă de război în Marea Mediterană

192
Rusia trimite o nouă navă de război în Marea Mediterană - 20181105t115741z1898210748rc127f-1541422048.jpg

Articole recomandate

Rusia a anunțat că a trimis luni noua sa fregată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Kalibr în Marea Mediterană, la câteva luni după ce Moscova și-a consolidat forțele navale în largul coastei siriene, informează Reuters.


"Fregata Flotei de la Marea Neagră Amiral Makarov a părăsit (baza navală) Sevastopol și se îndreaptă spre strâmtorile Mării Negre. Nava va acționa în cadrul forței navale permanente a flotei rusești din Marea Mediterană", a declarat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.


Forțele ruse au tras în trecut rachete de croazieră Kalibr de pe fregate și submarine staționate în Marea Mediterană spre ținte ale militanților, în sprijinul ofensivei armatei siriene.


Ministerul nu a declarat dacă fregata ar urma să participe la operațiunea militară din Siria unde Moscova l-a sprijinit pe președintele Bashar al-Assad de la intrarea în război în 2015.


Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în mai că nave militare rusești cu rachete de croazieră Kalibr se vor afla permanent în Marea Mediterană pentru a contracara ceea ce el a spus că este "amenințarea teroristă" în Siria.


Rusia a desfășurat mai multe nave de război în Marea Mediterană în această vară, inclusiv fregatele Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Pitlivîi, împreună cu nava de desant Nikolai Filcenkov și corveta cu rachete Vîșni Volocek.


Ziarul Izvestia a scris în august că Rusia și-a adunat cel mai mare grup naval în Marea Mediterană după 2015, ce cuprinde 10 nave, cele mai multe dintre ele echipate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Kalibr. Mai multe nave se aflau pe drum și două submarine au fost de asemenea desfășurate, potrivit ziarului, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Octombrie 2018
Stire din Actual : Rusia, condamnată din nou la CEDO
Pagina a fost generata in 0.2635 secunde