Rusia și NATO efectuează antrenamente paralele în Marea Baltică

129
Rusia și NATO efectuează antrenamente paralele în Marea Baltică - maxresdefault-1592154841.jpg

Articole recomandate

Rusia a efectuat exerciții militare în Marea Baltică, într-o demonstrație de forță în fața NATO, în paralel cu exercițiile NATO din regiune, a anunțat armata rusă, potrivit Digi.24


Bombardiere Su-24 și avioane de vânătoare Su-30SM rusești au simulat atacuri asupra unor ținte maritime în zone delimitate în Marea Baltică, paralel cu "desfășurarea exercițiilor Baltops 2020 ale NATO în regiune", a relatat agenția oficială rusă TASS, citând un comunicat al Flotei ruse din Marea Baltică.


Piloții "au efectuat atacuri de antrenament împotriva unor ținte care simulau un grup de nave ale unui inamic fictiv", menționează textul.


Potrivit agenției de presă ruse, mai mult de zece avioane ale grupării aeriene a Flotei ruse din Marea Baltică au simulat atacuri asupra unor nave de desant ale unui inamic convențional.


Comunicatul Flotei ruse din Marea Baltică nu indică perioada exactă când au fost efectuate aceste exerciții, dar manevrele NATO au loc în regiune între 7 și 16 iunie. Nu este clar nici cât de aproape au fost cel de armate una de cealată.


Alianța Nord-Atlantică a început săptămâna aceasta exercițiul Baltops focalizat pe pregătirea de luptă a forțelor sale în Marea Baltică.


Aceste exerciții anuale, la care participă 3.000 de militari din 19 țări, "promovează pacea și securitatea în regiune prin exerciții ale forțelor care pot reacționa rapid în timpul crizelor", a declarat Alianța într-un comunicat.


Flota Rusiei din Marea Baltică a raportat luni că a început monitorizarea exercițiilor Baltops 2020, conform media ruse.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6392 secunde