Rusia și Iran își extind relațiile bilaterale prin desfășurarea exercițiilor navale în golful Ormuz

190
Rusia și Iran își extind relațiile bilaterale prin desfășurarea exercițiilor navale în golful Ormuz - rusiasiiran-1564521885.jpg

Articole recomandate

Rusia și Iranul ar putea organiza exerciții navale comune în strâmtoarea Ormuz în timpul apropiat, a declarat, ieri, comandantul Forțelor Navale ale Republicii Islamice, contraamiralul Hossein Khanzadi, într-un interviu acordat agenției de presă iraniene IRNA de la Moscova, unde se află într-o vizită de trei zile, potrivit agenției de presă oficiale ruse TASS.


"Am convenit cu partea rusă asupra desfășurării unor exerciții navale comune cu participarea flotelor țărilor noastre în Oceanul Indian și sperăm ca aceste aplicații să aibă loc până la sfârșitul acestui an", a declarat contraamiralul Hossein Khanzadi corespondentului IRNA la Moscova.


"Se așteaptă ca în curând exerciții navale comune ruso-iraniene să aibă loc în Oceanul Indian. Exerciții ar putea avea loc și în partea de nord a Oceanului Indian, inclusiv în Strâmtoarea Ormuz", a indicat el.


Khanzadi a mai spus că părțile rusă și iraniană duc negocieri pentru consolidarea cooperării în domeniul apărării în Marea Caspică.


Potrivit TASS, comandantul Forțelor Navale iraniene se află într-o vizită de trei zile în Rusia, la invitația comandamentului marinei ruse. El a spus de asemenea că Ministerul Apărării din Rusia și Statul Major al Forțelor armate iraniene au semnat un memorandum privind extinderea relațiilor bilaterale, potrivit publicației Vzgliad (pro-Kremlin).


"Acesta este primul memorandum de înțelegere de acest gen și poate fi văzut ca un moment de cotitură în relațiile dintre Teheran și Moscova în domeniul apărării", a subliniat contraamiralul Hossein Khanzadi, precizând că documentul a fost semnat cu ocazia vizitei sale în Rusia, unde a participat duminică la festivitățile ocazionate de Ziua marinei ruse la Sankt Petersburg.
Situația din Golf s-a tensionat după retragerea SUA în mai 2018 din acordul nuclear cu Iranul, gest urmat de reinstituirea unor sancțiuni severe din partea Washingtonului împotriva Teheranului. Tensiunile au escaladat în ultimele săptămâni odată cu atacurile împotriva unor petroliere în Golf, acțiuni atribuite de SUA Iranului, care dezminte orice implicare, conform agențiilor internaționale de presă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4472 secunde