Rusia și Estonia au făcut un schimb de spioni

145
Rusia și Estonia au făcut  un schimb  de spioni - rusiasiestoniaaufacutschimb-1518350129.jpg

Articole recomandate

Estonia și Rusia au făcut, ieri, un schimb de spioni la frontieră, a informat șeful serviciilor de securitate estoniene, Arnold Sinislau, citat de AFP. Potrivit acestuia, "Estonia a trimis înapoi în Rusia un spion care a comis o infracțiune aici" iar, în schimb, Rusia a permis întoarcerea în țara sa a unui om de afaceri estonian.

Estonianul Raivo Susi a fost repatriat odată cu rusul Artiom Zincenko, la postul de frontieră Koidula din sud-estul Estoniei. Cei doi au beneficiat de grațieri prezidențiale.

Susi, care lucra în domeniul aeronautic, a fost arestat în Rusia în februarie 2016, pentru fapte comise în perioada 2004-2007. În decembrie anul trecut, el a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu regim sever, pentru spionaj.

Zincenko a fost condamnat în 2017 de un tribunal din Tallinn la cinci ani de închisoare pentru spionaj în favoarea GRU, serviciul de informații al forțelor armate ruse. El era rezident în Estonia din 2013.

France Presse reamintește un alt schimb de spioni între Rusia și Estonia, după ce fosta republică sovietică și-a redobândit independența și a devenit membră a NATO și a Uniunii Europene. În 2015, Rusia l-a eliberat pe ofițerul estonian Eston Kohver, condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj, în schimbul lui Alexei Dressen, fost membru al serviciilor de securitate estoniene, care efectua o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Moscovei. Atunci, informația privind schimbul a fost făcută publică de serviciul de informații al Rusiei, FSB.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3411 secunde