Rusia și China resping acuzațiile SUA de amestec în alegerile parțiale americane

231
Rusia și China resping acuzațiile SUA  de amestec în alegerile parțiale americane - rusia-1540124782.jpg

Articole recomandate

Ministerul de Externe rus a calificat inculparea în SUA a unei cetățene ruse acuzate de amestec în alegerile parțiale americane drept "o tentativă ridicolă de diversiune" și o modalitate de a instiga alegătorii înaintea scrutinului din 6 noiembrie, din America, informează agenția DPA, consultată de Agerpres.

"Washingtonul fabrică un pretext pentru a impune încă o dată sancțiunile notorii împotriva țării noastre", a declarat, sâmbătă, ministrul adjunct de Externe Serghei Riabkov, într-o declarație de presă.

Reacția vine după ce un procuror din statul american Virginia a inculpat-o pe cetățeana rusă Elena Alexeevna Husiainova, 44 de ani, acuzată că a colaborat cu Evgheni Prigojin, oligarh și aliat al președintelui rus Vladimir Putin, pentru a se amesteca în mai multe scrutine.

Husiainova este suspectată că ar fi organizat finanțarea unei campanii de propagandă pe rețelele sociale menite în special să sădească neîncredere în candidați și să împiedice activitatea agențiilor federale. Riabkov susține că nu există nicio dovadă de amestec: "Cu siguranță, SUA își subestimează posibilitățile".

Și China a reacționat la acuzații similare.

"Este absurd și contrar bunului simț să se folosească așa-numitul amestec al Chinei în afacerile interne din SUA și în alegerile parțiale din această țară pentru a justifica recentul șir de măsuri fiscale împotriva Chinei", a declarat ambasadorul acestei țări în Marea Britanie, Liu Xiaoming, citat de Xinhua.

Diplomatul chinez a făcut aceste comentarii într-un articol semnat în cotidianul britanic The Daily Telegraph și intitulat "China se axează pe pace, cooperare și muncă grea". Liu Xiaoming a insistat că realizările Chinei în domeniul dezvoltării "nu sunt o pomană primită de la alții, ci rezultatul deceniilor de muncă grea depusă de poporul chinez".

"Nimeni nu-și poate asuma meritele, cu excepția poporului chinez", a insistat diplomatul citat.

Liu a subliniat că a sosit timpul ca SUA să se scuture de lanțurile ideilor învechite de invazie, expansiune, hegemonie și bullying și să aprecieze cooperarea Chinei cu mapamondul în care primează ideea că toată lumea trebuie să aibă de câștigat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9226 secunde