Un înalt oficial ucrainean acuză:

"Rusia se pregătește de un război la scară largă în Europa"

402

Articole recomandate

Rusia se pregătește de un război la scară largă în Europa, concentrând în ultimii ani la frontiera estică a NATO unități de atac, a avertizat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (SNBO), Oleksander Turcinov, exprimând temerea că Ucraina va fi primul avanpost pe care va încerca să-l cucerească Rusia în cazul unei ofensive la scară largă pe continentul european, informează agenția Ukrinform, consultată de Agerpres. 


"Cel mai mare pericol constă în faptul că Rusia nu se oprește la teritoriile deja ocupate. Vedem cum în ultimii ani se dezvoltă foarte rapid infrastructura militară rusă de-a lungul graniței cu Ucraina", a afirmat Oleksander Turcinov, vorbind în deschiderea unui forum de securitate la Kiev. 


Potrivit acestuia, în partea de est a Ucrainei este amplasată Armata a 8-a din cadrul Districtului militar Sud al Federației Ruse, în nord - Armata a 20-a "de gardă" rusă din cadrul Districtului militar Vest. Rusia ține în rezervă Armata 1 de tancuri, precum și armatele a 49-a și a 58-a combinate. 


"Pentru a-și asigura ofensiva, în pregătire - subliniez, pe care o pregătește (în prezent) Federația Rusă - Moscova va recurge la armatele 6 și 4 din cadrul Forțelor aeriano-spațiale militare ruse: rușii au amplasat opt brigăzi de rachete de-a lungul frontierei cu Ucraina", a declarat Oleksander Turcinov, adăugând că "pentru o ofensivă într-un posibil teatru de război în Ucraina, Rusia pregătește patru divizii și cinci brigăzi de forțe aeropurtate, plus cinci brigăzi și un regiment de infanterie marină". 
Același oficial ucrainean a adăugat că aceste resurse sunt considerate insuficiente de Rusia, având în vedere că în Districtul militar Sud a început formarea a șase divizii suplimentare de cazaci. 


În cazul unei astfel de evoluții, Turcinov a mai spus că Rusia va utiliza Flota sa din Marea Neagră, Flotila din Marea Caspică și Corpul 22 armată din Crimeea anexată. 


"Rusia nu numai că investește resurse de miliarde în dezvoltarea infrastructurii sale militare, ea se pregătește de acțiuni militare de anvergură, de un război continental la scară largă în Europa", a subliniat secretarul SNBO, insistând că Ucraina va fi primul avanpost pe care rușii vor încerca să-l cucerească. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3067 secunde