Rusia, pregătită să răspundă la un posibil atac cu rachete al SUA asupra Damascului

917
Rusia, pregătită să răspundă la un posibil atac cu rachete al SUA asupra Damascului - rusia-1520951948.jpg

Articole recomandate

Ministerul Apărării rus este pregătit să ia contramăsuri în cazul unui eventual atac cu rachete al SUA asupra Damascului,

dacă va exista o amenințare pentru militarii ruși din teren, a declarat, ieri, șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, adjunct al ministrului Apărării Serghei Șoigu, relatează agenția de presă TASS, consultată de Agerpres.

"Consilieri ruși au fost detașați la instituții și facilități ale Ministerului Apărării sirian din Damasc, de asemenea există reprezentanți ruși la Centrul de reconciliere a părților beligerante din capitala siriană și în cadrul poliției militare. În caz de amenințare împotriva militarilor noștri, forțele armate ale Federației Ruse vor lua măsuri de represalii atât împotriva rachetelor propriu-zise, cât și împotriva vectorilor de transport al acestora", a avertizat generalul Valeri Gherasimov.

Potrivit acestuia, rebeli sirieni pregătesc o "provocare" cu substanțe chimice în Siria pentru a justifica o lovitură masivă a SUA asupra cartierelor guvernamentale din Damasc.

"În câteva zone din Ghouta orientală, nu departe de Damasc, au fost aduse mai multe persoane din alte regiuni - femei, copii și bătrâni - care urmează să joace rolul de victime ale unui incident chimic. Acolo se află deja activiști ai «căștilor albe» și echipaje de filmare cu echipament de emisie prin satelit", a mai spus generalul rus.

După această diversiune, SUA ar intenționa să acuze trupele guvernamentale siriene de utilizarea armelor chimice, mai susține șeful Statului Major al armatei ruse, citat de TASS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1264 secunde