Președintele Vladimir Putin:

"Rusia nu se așteaptă la schimbări fundamentale în relația cu Occidentul"

259

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că nu vor exista schimbări fundamentale în atitudinea Occidentului față de Rusia, chiar dacă Moscova ar face concesii și ar fi de acord să îndeplinească toate cerințele oponenților ei, potrivit agenției TASS, consultată de Agerpres. 


"Vor fi oare schimbări dacă am capitula complet și am scuipa pe interesele noastre naționale fundamentale? S-ar putea să fie unele semnale externe, dar în mod radical nu se va schimba nimic", a subliniat președintele rus Vladimir Putin în cadrul tradiționalei sale sesiuni de întrebări și răspunsuri în direct cu cetățenii ruși, așa-numita "Linie directă". 
Putin a afirmat că țările occidentale, în special Statele Unite, exercită presiuni chiar și asupra acelor state cu care nu au diferențe politice. 


"Uitați-vă la China. Ea nu are niciun fel de legătură cu Crimeea și Donbasul. Suntem acuzați că ocupăm Donbasul. Este evident o absurditate totală, minciuni. China nu are nimic de-a face cu aceasta, iar taxele vamale la produsele sale cresc continuu", a spus șeful statului rus, referindu-se în continuare la "atacul împotriva Huawei". "Există doar o singură explicație: de a contracara dezvoltarea Chinei, care a devenit un concurent global al unei alte puteri globale - Statele Unite", a afirmat Vladimir Putin. 


Întrebat dacă Moscova s-ar putea împăca cu Occidentul, președintele rus a răspuns: "Rusia nu s-a certat cu nimeni!", potrivit RIA Novosti. 


Putin a indicat că, în perioada sancțiunilor occidentale, instituite în 2014 și sub incidența cărora Rusia se află și în prezent, Moscova a pierdut 50 de miliarde de dolari, în timp ce pierderile Uniunii Europene se cifrează la 240 de miliarde. 
Uniunea Europeană a instituit sancțiuni împotriva Rusiei după anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova în 2014, apoi le-a prelungit cu regularitate, în condițiile în care Kievul și Occidentul acuză partea rusă că acordă sprijin, mai ales militar, rebelilor separatiști din estul Ucrainei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4071 secunde