Rusia: "NATO este dezamăgită că nu a integrat Ucraina"

215
Rusia:

Articole recomandate

Alianța Nord-Atlantică și-a înghețat relațiile cu Moscova din cauza eșecului planurilor de a include Ucraina pe orbita sa, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat postului oficial de televiziune Mir, citat luni de RIA Novosti.


"NATO s-a supărat pentru că proiectul său de absorbție completă a Ucrainei în zona sa de influență, precum și includerea Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică și a Crimeii în planurile sale de încercuire militară a Federației Ruse au eșuat", a afirmat Lavrov.


Din această cauză, potrivit lui Lavrov, cei din NATO "au înghețat tot ceea ce ne unea, inclusiv cooperarea în ceea ce privește combaterea terorismului".


În prezent, a spus el, Alianța încearcă să reia dialogul, dar "cu un enorm efort, învingând rezistența unei minorități agresive".


Moscova este dispusă să ia parte la acest dialog cu NATO, dar numai dacă discuția se va derula pe baze de egalitate, respectarea reciprocă a intereselor și găsirea unui echilibru între acestea.


"Desigur, vom discuta conform agendei general acceptate și nu vom lua în discuție probleme de care uneori NATO are nevoie mai mult decât oricine altcineva", a adăugat ministrul rus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5658 secunde