€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Rusia impune taxe vamale suplimentare la importurile din SUA

Ştire online publicată Marţi, 10 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Premierul rus Dmitry Medvedev a semnat, recent, o decizie ce prevede taxe vamale suplimentare de 25-40% la unele importuri din SUA, ca răspuns la impunerea de către Washington a unor tarife vamale, a anunțat Ministerul Economiei de la Moscova, transmite Reuters.

Taxele vamale suplimentare se vor aplica importurilor de fibră optică, echipamentelor folosite la procesarea metalelor, forajelor, construcțiilor de autostrăzi, industriei miniere, a țițeiului și gazelor, a precizat Ministerul Economiei.

Rusia va impune taxe la bunurile pentru care există înlocuitori rusești, a afirmat ministrul Economiei, Maxim Oreshkin. Acesta a adăugat: „Pagubele provocate de restricțiile comerciale ale SUA asupra exporturilor rusești sunt estimate la 537,6 milioane de dolari. Măsurile anunțate vor permite Rusiei să acopere o parte din aceste pierderi, aproximativ 87,6 milioane de dolari”.

SUA au anunțat, deja, că au început să aplice tarife vamale pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari. În replică, China a început să impună la rândul său tarife vamale pentru importurile americane. Agenția de presă Xinhua precizează că tarifele impuse de China pentru importurile americane sunt de 25%, similar cu cele impuse de Washington pentru produsele chineze.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.706 secunde