Rusia impune sancțiuni financiare împotriva elitei politice a Ucrainei

213
Rusia impune sancțiuni financiare împotriva elitei politice a Ucrainei - rusia-1541083140.jpg

Articole recomandate

Rusia a impus, ieri, sancțiuni financiare împotriva elitei politice a Ucrainei, înghețând activele de pe teritoriul rus a sute de politicieni și oficiali ucraineni, precum și ale mai multor companii ce aparțin unor oameni de afaceri ucraineni, informează Reuters.

Sancțiunile sunt prevăzute într-un decret semnat de premierul rus Dmitri Medvedev și sunt descrise drept contra-sancțiuni luate ca răspuns la măsuri similare adoptate de Ucraina împotriva unor cetățeni și companii ruse.

Decretul vizează 322 de persoane și 68 de companii, printre care fiul președintelui ucrainean Petro Poroșenko, Olexiy, contracandidata ucraineană Iulia Timoșenko, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Hrystak, ministrul de Interne Arsen Avakov și magnatul miliardar Viktor Pinciuk.

Sancțiunile vizează de asemenea câteva companii, inclusiv compania producătoare de pelete minereu de fier Ferrexpo, producătorul de carne de pasăre MHP și cel mai mare exportator ucrainean de ulei din floarea soarelui Kernel.

Potrivit decretului, persoanele și companiile vizate vor avea activele înghețate pe teritoriul Rusiei și nu vor putea să le repatrieze în Ucraina. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.561 secunde