€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:
Șeful Statului Major General al Germaniei:

"Rusia este o amenințare la adresa păcii în Europa"

Ştire online publicată Luni, 22 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Generalul Eberhard Zorn, șeful Statului Major General al Germaniei, vede Rusia drept o mare amenințare la adresa păcii în Europa, informează agenția DPA.

„În ceea ce privește Europa, faptele vorbesc de la sine”, a declarat generalul Zorn grupului de publicații Redaktionsnetzwerk Deutschland într-o serie de comentarii publicate sâmbătă.

Generalul german se referea la ocupația provinciei ucrainene Crimeea de către Rusia, la situația din estul Ucrainei, la otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal în Marea Britanie și la suspendarea participării Rusiei la tratatul privind forțele nucleare intermediare (INF).

Privite în ansamblu, toate acestea evidențiază o anumită tendință, a apreciat Zorn.

Este nevoie de noi eforturi în vederea dezarmării, a adăugat generalul german, într-o referire la tratatul INF.

„Dacă acest acord va dispărea cu totul, mi-aș face griji în legătură cu modul în care va evolua situația în privința forțelor nucleare intermediare”, a insistat Zorn, adăugând că în aceste condiții ar deveni necesară implementarea unui nou sistem de monitorizare. Însă un astfel de mecanism va trebui să includă toți actorii importanți, a subliniat Zorn, mai exact Rusia, SUA și China.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8 secunde