Rusia desfășoară noi rachete S-400 în Crimeea

160
Rusia desfășoară noi rachete S-400 în Crimeea - s400-1515855815.jpg

Articole recomandate

Rusia a desfășurat sâmbătă o nouă divizie de rachete sol-aer S-400 în Crimeea, au anunțat agențiile de presă ruse, într-o escaladare a tensiunilor militare în peninsula din nordul Mării Negre, transmite Reuters.


Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, ceea ce a atras sancțiuni din partea Uniunii Europene și a SUA contra Moscovei și a agravat situația din regiune.

În luna decembrie, SUA au anunțat că intenționează să livreze Ucrainei 'capacități de apărare consolidate', experții susținând că printre acestea sunt incluse rachete antitanc Javelin.

În primăvara anului trecut, Rusia a desfășurat o primă divizie de rachete S-400 în Crimeea, mai exact în apropierea orașului-port Fedosia. Noua divizie de rachete este desfășurată lângă orașul Sevastopol și va controla spațiul în zona frontierei cu Ucraina.

Noul sistem de apărare aeriană, proiectat pentru a apăra granițele Rusiei, poate fi transformat într-un modul ofensiv în mai puțin de cinci minute, a explicat Viktor Sevostianov, înalt responsabil în forțele aeriene ruse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0219 secunde