Rusia continuă să își consolideze potențialul forțelor armate

246
Rusia continuă să își consolideze potențialul forțelor armate - rusia-1582580944.jpg

Articole recomandate

Rusia va continua să-și modernizeze forțele armate, dotându-le cu armament de ultimă generație, inclusiv sisteme laser și rachete hipersonice, a declarat, ieri, președintele rus Vladimir Putin, citat de agențiile de presă TASS și EFE.
"Vom continua să depunem eforturi ca armata și flota noastre să fie din ce în ce mai moderne, deci să consolidăm potențialul forțelor noastre strategice", a afirmat Putin în debutul unui concert la Kremlin cu ocazia Zilei apărătorului patriei, fostă zi a armatei sovietice.


Potrivit președintelui rus, toate ramurile forțelor armate vor fi echipate cu cele mai noi arme, "inclusiv lasere, complexe hipersonice și sisteme de înaltă precizie".


"Multe dintre armamentele noastre - așa cum am mai spus - nu au analogie în lume, iar într-o serie de proiecte, care sunt practic arme ale viitorului, am trecut deja de la stadiul de testare la punerea lor în funcțiune în regim de alertă permanentă", a spus el.


"Capacitatea de apărare și securitatea Rusiei sunt asigurate într-un mod fiabil pe termen lung", a subliniat Putin, care i-a felicitat cu această ocazie pe militari.


El a adăugat că poporul rus s-a mândrit întotdeauna cu comandanții săi militari, ofițeri și soldați, protagoniști ai victoriilor legendare.


"Multe dintre aceste triumfuri militare au fost cruciale nu numai pentru patria noastră, ci și pentru alte țări și continente, pentru întreaga istorie mondială. De-a dreptul grandioasă a fost victoria în Marele Război Patriotic (cel de-al Doilea Război Mondial), de la care vom celebra 75 de ani într-un mod solemn la 9 mai", a afirmat președintele rus, subliniind că este necesar de amintit prețul care a fost plătit pentru această victorie.


"Nu vom permite nimănui să șteargă această pagină eroică a istoriei; vom demasca toate încercările de a reprezenta greșit istoria", a avertizat Vladimir Putin, care a criticat în termeni extrem de duri o recentă rezoluție a Parlamentului European în care se afirmă că Pactul de neagresiune Ribbentrop-Molotov, din 1939, a "deschis calea celui de-al Doilea Război Mondial".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6349 secunde