Mai multe ştiri online:

Rusia condamnă ferm sancțiunile SUA contra Iranului

Ştire online publicată Sâmbătă, 11 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Rusia a condamnat ferm, joi, sancțiunile SUA împotriva Iranului și a îndemnat toate părțile implicate la dialog, pentru a salva acordul asupra programului nuclear iranian, informează agenția de presă AFP. 


„SUA tocmai au introdus un nou pachet de sancțiuni ce vizează industria metalurgică iraniană. Condamnăm ferm acest demers”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei. Dată fiind importanța evenimentelor actuale, Rusia cheamă Iranul și alte țări implicate să se întâlnească pentru „a determina mijloacele de normalizare a situației”. 


Moscova a declarat că are „înțelegere” pentru decizia iraniană de a suspenda aplicarea unora dintre obligațiile sale, în fața sancțiunilor americane. 


Cu toate acestea, Rusia a îndemnat Iranul „să se abțină să ia măsuri suplimentare care să limiteze respectarea obligațiilor sale”, îndemnând totodată părțile acordului să-și respecte promisiunile pentru a salva textul negociat vreme îndelungată și încheiat în 2015. 


În acest comunicat, Moscova afirmă că măsuri trebuie luate pentru a facilita tranzacțiile financiare, în scopul continuării schimburilor comerciale. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 3.6763 secunde