Leonid Sluțki:

"Rusia ar trebui să-și înghețe calitatea de membru în Consiliul Europei"

251

Articole recomandate

Rusia ar trebui să-și înghețe statutul de membru în Consiliul Europei înainte de începerea procedurii de excludere a sa din acest organism paneuropean, a declarat, ieri, Leonid Sluțki, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), citat de Xinhua.

"Caracterul distructiv al acestei organizații și al entităților sale, între care Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), demonstrează că, probabil, ar trebui să ne gândim la suspendarea sau înghețarea statutului de membru al Rusiei în Consiliul Europei, înainte ca bravii antiruși să înceapă procesul de excludere", a declarat Leonid Sluțki.

Thorbjorn Jagland, secretarul general al CoE, a avertizat, miercuri, că organizația ar putea să excludă din rândurile sale Rusia dacă Moscova nu va relua plata cotizațiilor la bugetul Consiliului Europei în 2019.

În aprilie 2014, APCE a aprobat rezoluții care privează delegația Rusiei de dreptul ei de vot, ca represalii la anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea.

La sfârșitul anului 2015, Rusia a decis să nu-și mai trimită parlamentari la APCE, subliniind în mod repetat că va reveni în organizație numai după restabilirea totală a dreptului său de vot. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1408 secunde