Rusia amenință Republica Moldova cu sancțiuni economice

116
Rusia amenință Republica Moldova cu sancțiuni economice - rusia222-1404744766.jpg

Articole recomandate

Rusia ar putea să suspende sau să rezilieze mai multe acorduri încheiate cu Republica Moldova, în urma asocierii acesteia cu Uniunea Europeană (UE), a declarat luni prim-vicepremierul rus Igor Șuvalov, relatează RIA Novosti în pagina electronică, scrie Mediafax.ro.
"Este necesar să urmăm posibilitatea pe care ne-o oferă articolul 62 al Convenției (de la Viena) cu privire la tratatele internaționale, din 1969, care evocă o schimbare radicală a circumstanțelor în vederea rezilierii sau suspendării acordurilor", a declarat oficialul rus.
"Astfel ne putem servi, în prezent, de ansamblul arsenalului oferit de documente juridice internaționale", a amenințat Șuvalov într-o reuniune convocată de către premierul rus Dmitri Medvedev.
Rusia va adopta măsuri de protejare a pieței în cazul asocierii Georgiei și Ucrainei cu UE, le-a spus Medvedev adjuncților săi în cursul acestei reuniuni. "Gama de măsuri va fi apropiată, similară (celor pe care le plănuim în cazul Republicii Moldova)", a declarat el, citat de Itar-Tass, avertizând că în cazul în care Kievul și Tbilisi ratifică acordurile cu UE, la fel ca Chișinăul, vor exista consecințe asupra "volumelor relațiilor comerciale", îndemnând să fie adoptată rapid o decizie în vederea protejării pieței rusești.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8737 secunde