Rusia agresivă! Putin a cerut consolidarea armatei și marinei

207
Rusia agresivă! Putin a cerut consolidarea armatei și marinei - rusia-1542726796.jpg

Articole recomandate

În condițiile unei situații internaționale complexe, Rusia este obligată să asigure o dezvoltare echilibrată a armatei și marinei sale, fără a se lăsa atrasă într-o cursă militaristă, a declarat președintele rus Vladimir Putin, într-o întrunire cu responsabili din domeniul militar, relatează agenția RIA Novosti, consultată

de Agerpres.

"Vedem că, în ultimii ani, situația în lume nu a devenit mai calmă, din păcate. Într-o serie de regiuni, aceasta chiar s-a deteriorat. Astfel, situația din Orientul Mijlociu și din Afganistan este departe de a fi stabilă, în privința evoluțiilor din Peninsula Coreea rămâne o mare incertitudine. În pofida acordurilor de la Minsk, ciocnirile armate continuă în sud-estul Ucrainei. An de an, blocul NATO continuă să își sporească potențialul militar în apropierea granițelor noastre, principalele acorduri în domeniul controlului armelor sunt sub semnul întrebării", a declarat Vladimir Putin.

În aceste condiții, fără a se lăsa atrasă într-o cursă militaristă, prin măsuri flexibile, dar eficiente, fără costuri suplimentare de la buget, Rusia este obligată să asigure o dezvoltare progresivă și echilibrată a armatei și marinei sale pentru ca acestea să fie capabile să neutralizeze orice potențiale amenințări, le-a trasat Putin ca sarcină șefilor forțelor armate ruse, între care au fost prezenți ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major, generalul Valeri Gherasimov.

La această reuniune pe tematică militară, Putin a cerut îmbunătățirea instruirii de luptă a armatei ținându-se cont de experiența siriană. Totodată, șeful statului rus a cerut ca la manevre să fie exersate "activități ieșite din comun, care depășesc nivelul standard".

De asemenea, președintele rus a subliniat că este necesar să fie continuată echiparea trupelor cu armament nou și echipamente moderne.

În aceeași reuniune, Vladimir Putin a avertizat din nou că Rusia va riposta în cazul retragerii SUA din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), semnat în 1987 de liderii american și rus de la acea vreme, Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov. Președintele rus a discutat posibilele contramăsuri cu șefii armatei, reînnoind oferta de dialog față de Washington în acest dosar.

Președintele american Donad Trump a anunțat, la 20 octombrie, intenția SUA de a se retrage din Tratatul INF, acuzând Rusia că nu respectă prevederile pactului, ceea ce Moscova neagă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6037 secunde