Rusia a testat din nou o RACHETĂ balistică intercontinentală

92
Rusia a testat din nou o RACHETĂ balistică intercontinentală - rs24yars-1419598490.jpg

Articole recomandate

Forțele strategice ruse au testat cu succes vineri o rachetă balistică intercontinentală de la Complexul Spațial Plesețk, situat în nord-vestul Rusiei, a anunțat un purtător de cuvânt, citat de agenția Sputnik în pagina electronică.

"La 26 decembrie 2014, 11.02, ora Moscovei (10.02, ora României) a fost efectuat un test al rachetei balistice intercontinentale RS-24 Yars, cu combustibil solid și focos detașabil, de la o bază terestră a Complexului Spațial Plesețk", a declarat colonelul Igor Iegorov, purtătorul de cuvânt al Forțelor strategice, potrivit Mediafax.

Potrivit colonelului Iegorov, focoasele folosite la test "au fost programate să lovească ținte din poligonul Kura, situat în peninsula Kamceatka".

Racheta RS-24 Yars, introdusă în serviciu în iulie 2010, reprezintă o versiune îmbunătățită a rachetei balistice de tip Topol-M.

Racheta balistică este capabilă să transporte mai multe focoase nucleare care pot atinge ținte independente și are capacitatea de a evita sistemele de apărare antirachetă pe o rază de până la 12.000 de kilometri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6033 secunde