€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Rusia a clasat Vocea Americii și Radio Europa Liberă ca agenți străini

Ştire online publicată Miercuri, 06 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
 Ministerul rus de Justiție a clasat, ieri, nouă entități media americane, printre care și postul de radio Vocea Americii, ca agenți străini, după promulgarea de către președintele Vladimir Putin a unei legi care permite înregistrarea instituțiilor de presă străine cu acest termen controversat, relatează AFP.

Vocea Americii și Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, finanțate de Congresul SUA, precum și alte șapte entități media care le sunt afiliate au fost clasate ca „exercitând funcțiile unui agent străin”, conform unui comunicat publicat de Ministerul de Justiție.

Aceste entități media vor trebui de acum să prezinte această etichetă pe toate materialele pe care le vor lansa în Rusia. Eticheta de agent străin implică faptul că respectivele entități media servesc interesele unui guvern străin.

Președintele rus, Vladimir Putin, a promulgat, la 25 noiembrie, legea care permite desemnarea unor entități media drept agenți străini, ca reacție la constrângerea postului de televiziune rus RT de a se înregistra ca agent străin în Statele Unite, unde oficiali americani au acuzat RT că a încercat să influențeze alegerile de anul trecut pentru ca Donald Trump să ajungă președinte. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7727 secunde