Românii vor fi scutiți de plata vizelor pentru Thailanda

202
Românii vor fi scutiți de plata vizelor pentru Thailanda - romaniivorfiscutiti-1541596531.jpg

Articole recomandate

Guvernul Thailandei a decis ca începând din 1 ianuarie 2019 turiștii din 21 de țări, printre care România, să fie scutiți de la plata vizelor la sosirea lor în această țară. Măsura este menită să crească afluxul de turiști în Thailanda, informează marți Bangkok Post.

Astfel, achitarea taxei de 2000 de bahți (circa 60 de dolari) va fi anulată pentru cetățenii din 21 de țări, care vor sosi în Thailanda pe o perioadă de 15 zile. Printre țările ce vor fi exceptate de la plata taxei se numără România, Bulgaria, China, Cipru, Letonia, Lituania, India, Kazahstan, Ucraina, Uzbekistan, Arabia Saudită.

Potrivit datelor Agenției pentru imigrare, numărul de turiști care au cerut viză pentru Thailanda a continuat să scadă din ianuarie 2016 și se așteaptă ca această inițiativă să majoreze afluxul de turiști cu 30%. Conform unor estimări, datorită acestei măsuri numărul de turiști străini ce vor vizita Thailanda până la sfârșitul acestui an s-ar putea cifra la 40 de milioane în loc de 38 de milioane cât se prognoza inițial.

Măsura vizează și atragerea turiștilor chinezi, care s-a redus considerabil după accidentul naval care a avut loc vara aceasta în provincia Phuket și s-a soldat cu decesul a 47 de oameni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde